Sunday, June 18, 2006

Preživela scena - fotografska razstava

Z malo zamude, pa bolje kot prepozno. 11. maja je bila v Galeriji Krvina otvoritev razstave oz. fotografij Matjaža Bevka z naslovom Preživela scena.

Pravzaprav skoraj vse pove komentar Radota Miklavčiča: "Matjaž z uporabo moderne digitalne tehnike in navezovanjem na stil starih mojstrov, svojim umetninam skuša vdahniti drugačnost in razpoznavnost. V zgodnejših delih se osredotoča predvsem na ženski obraz, pri fotografijah, ki so nastale v zadnjem času, pa je postala pomembnejša zgodba, ki jo podobe pripovedujejo. Fotograf gledalca večkrat preseneti z rekviziti in dodatki, za katere se na prvi pogled zdi, da ne sodijo v kompozicijo. Prav to pa gledalca spodbuja k razmišljanju in poglabljanju v "preživelo sceno". Dodatno mistiko daje fotografijam Špelin prepoznavni styling."

No, ko sem že pri Matjažu in Špeli... ravno v začetku februarja smo imeli pri njiju doma krajši photo session.

Fotke z razstave: http://matty.breg.si/photo/misc/otvoritev-mb/index.htm oz. direktna povezava do kolaža predstavljenih fotk

Vse to in še več se pa nahaja na Špelini novi spletni strani: http://makeup.yb-visual.com/

--------------

Photo exibition - Survived scene

Matjaž Bevk presented himself as a photographer and Špela Kolar as a stylist. With the use of modern technique and old style and unusal objects Matjaž tried to inspire with something different and distinguishable. Špela gives the photos special touch with her recognizable styling.

Link:
http://matty.breg.si/photo/misc/otvoritev-mb/index.htm and photos presented.

Needles to say, we had with Matjaž a photo session, just a few months ago.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home