Monday, July 09, 2007

Novo jutro, nov dan... in prekrasno vreme v Lehu


Tako. Vcerajsni dan je bil kar malo zalosten. Oblacno, dezevno, mrzlo. Danes popolno nasprotje. Sej po eni strani je bilo prav, treba se je bilo aklimatizirati na visino. In prvi dan je najboljse pocivanje in spanje!!! :))

No, danasnji dan je pa druga zgodba. Modro nebo, soncek... vidijo se vsi sosednji hribi. Noro, sesttisocaki so na dosegu roke!!! Zato, danes je bilo treba narediti par lahkih vzponov. Prvi je bil vzpon do bliznje Shanti Stupe. Stupa sicer ni nekaj zgodovinskega (zgradili so jo japonci leta 89, kot 'verigo mirovnih pagod' po celem svetu, je pa od tam lep razgled... in kar oster vzpon :)

Popoldne pa se vzpon do Palace Leh, ki lezi tocno nad Lehom. Pravzparav je to miniaturna verzija palace v Lhasi, bila pa je zgrajena enkrat v sredini 16 stoletja. Pravzprav sedaj nihce ven ne zivi notri, ker je kar v slabem stanju, kraljeva druzina pa zivi v palaci v nekaj kilometrov oddaljenem Stoku. Sicer pa, ne pravijo zaman Ladaku mali Tibet...

Kar je bilo pa bolj zanimivo (in kot aklimatizacija se malo visje) pa je bil bil vzpon na bliznjo Tsemo Gompe. Prekrasni pogledi na vse strani (pravzprav je to utrdba in tempelj cirka 200 visinskih metrov nad Lehom) in se posebno na juzno stran... proti Zanskarskem gorovju...

Vglavnem... danes nic pretresljivega razen prekrasnih razgledov na vse strani... jutri pa po samostanih v dolini Inda... mogoce me pa kje se vzamejo za njihovega :)))

0 Comments:

Post a Comment

<< Home